Alla inlägg under april 2008

Av Peter - 11 april 2008 19:25

Ja, det har varit fredag hela dagen idag. Tidigt blev man väckt och upp skulle man på en gång. Sen var det dags för treårskontroll, och Oskar gick igenom med bravur, sen skulle vi hem tänkte vi, men Oskar ville vara kvar ute i väntrummet på BVC och leka med leksakerna. En halvtimme blev vi kvar där innan vi åkte hem. Sen var vi hos farmor och farfar och hälsade på, och på kvällen har vi varit på minisimmet. Oskar har blivit lite väl feg, dom andra barnen verkar göra framsteg hela tiden, men för Oskar är det nästan tvärtom av någon anledning. Men det kommer väl så småningom.


Trött som 17 har jag varit hela dagen, så jag hade tänkt mig att somna tidigt idag. Oskar har redan somnat, sambon sover för hon ska vara vaken hela natten sen, men jag sitter framför tv:n och bloggar. Den tredje sm-finalen i hockey börjar strax och i brist på annat ska jag kika litegrann på matchen...

Av Peter - 10 april 2008 21:11

Då var den senaste månadens nervpers över. Brynäs lyckades klara sig kvar i elitserien, och det ska jag fira med en liten Mackmyra Reserve 2002. Men egentligen kan säsongen sammanfattas i ett enda ord; F I A S K O, men dom får åtminstone vara kvar i elitserien och kan förhoppningsvis ta sig samman och göra en bättre nästa säsong, på alla plan.


Jag kollade på matchen på datorn igen, den här gången var det som att kika på tv:n, jag hade rörliga bilder hela tiden. I alla fall så länge datorn ville vara med. Första perioden missade jag för Oskar ville absolut inte somna, så jag började kika på matchen från andra perioden, och i början av den slocknade datorn, men startade som tur var om ganska fort igen och jag kunde fortsätta kolla, men i slutet av tredje perioden gav den upp igen, och det gjorde jag med, det var ändå klart och datorn har väl inte startat om än låter det som... På den här datorn går det inte att kolla, det blir mest stillbilder då...


Rögle gör Brynäs sällskap i elitserien, dom gjorde 2-1 mot Mora med 26 sekunder kvar av matchen, och i Leksand har masarna vunnit i sudden mot Malmö. Dramatiskt värre... Rögle borde väl hålla ut dom sista sekunderna...


Och förresten, jag har en dator till salu om någon är intresserad....

Av Peter - 10 april 2008 18:00

Nej jag har inte blivit helt tokig, men jag har precis sett att datumet för vår årliga kryssning, "svenska höjdare" är satt till den 7:e november, och så såg jag att Stefan Sundström och Anders F Rönnblom ska vara med i år. Det räcker för att  boka en biljett när dom släpper dom den 1:a juli. Jag hoppas Dag Vag är med även i år, dom har varit överlägset bäst dom två senaste åren, och jag ser dom gärna igen. Annars kan jag se dom i september här i närheten också... Perssons Pack borde ju vara med, det är ju riktiga svenska höjdare. Man kanske skulle skriva ett mail till Julymorning som arrangerar och önska dom :)

Av Peter - 10 april 2008 11:10

Vi har bokat tre biljetter med ett billigt flygbolag. Från Skavsta till Girona utanför Barcelona. Ett hus har hyrts av morsan som fyller 18 år mer än mig, och vi ska tillbringa en vecka där på Costa Bravakusten i början på oktober. Det ser jag fram emot. Oskar var med när jag bokade biljetterna till flyget, och han ville åka på stört... eller.. direkt kanske man ska säga i det här sammanhanget.


Här har vi mer vinter än på hela vintern, så jag skulle också vilja åka nu på en gång, men man får väl lugna ner sig lite. Våren och sommaren kommer väl så småning om. Kanske. Jag har lånat mig en bil med vinterdäck idag, för jag ska åka iväg och klippa håret, och jag har ingen lust att åka med våran bil som har sommardäck redan. Man får väl inte heller... Ibland undrar jag vad klimatförändringarna gör egentligen..? Höjs temperaturen, eller tvärtom. Det här landet liknar ju inget annat än en istapp för tillfället...

Av Peter - 9 april 2008 20:49

Jag blir tokig på min andra dator, den stationära mycket kraftfullare maskin än den här laptopen jag är hänvisad till nu... Den andra lägger av. Hela tiden. Jag håller på i Photoshop, men det är en omöjlighet om man inte spar arbetet typ, varannan sekund. Jag har försökt få till en bild från mobilkameran till min fotodagbok, men nu har jag gett upp. Det går inte. Datorjäveln slår av och startar om. Hela tiden.  Snart hämtar jag släggan och bankar sönder den.

Av Peter - 9 april 2008 17:40

42-åringen kallas han i media, han som är misstänkt för att vara inblandad i Englas försvinnande. Jag vet vad han heter på riktigt. Jag har gått i skolan med honom på högstadiet. I en paralellklass skall tilläggas, men vi hade vissa lektioner ihop under dom tre åren på skolan. Man kan inte säga att han var normal då heller, men jag trodde inte att det var så illa. Inte då i alla fall. Efter gymnasietiden började det tydligen hända grejer, man hörde både det ena och det andra, bl a om dom där våldtäkterna/våldtäktsförsöken, och dessutom kunde han ses lite här och var sittandes i bilen och masturbera.


Det var så jag såg honom sist jag minns att jag såg honom. Jag skulle ut och åka skidor, och när jag kom ner till elljusspåret såg jag en vit liten bil stå parkerad utanför gymets enorma glasrutor, dom går från markplan upp till taket, när jag kom tillbaka en och en halv timme senare står bilen fortfarande kvar, och figuren i bilen satt kvar. Jag visste det inte då, men det var han då också, som satt utanför gymet och drog i andra saker än växelspaken... Polisen kom då och förde bort honom då också... Är han inblandad i händelsen i Stjärnsund är det värre än jag nånsin kunnat drömma om. Han var, vad vi kallade, dum i huvudet när vi gick i skolan, och det har inte blivit bättre senare verkar det som. Tydligen hörs han också om andra grejer, som mord på en tjej för åtta år sedan. Det blir ruskigare och ruskigare det här. Det kanske är läge för lite lobotomi på en lastbilschaffis från orten där jag bor...

Av Peter - 9 april 2008 14:19

Nu är det vinter igen... Hur onödigt är inte det? Sommardäck har man på bilen också, men det är ju inte så mycket snö på vägarna i alla fall, så man får väl försöka ta sig fram ändå... Jag ska inte så långt, bara några kilometer till ett årsmöte ikväll och cykla eller gå tänker jag inte göra, så jag måste nog vara lite olaglig.

Av Peter - 9 april 2008 03:16

Nu är jag trött och vill hem, men det går ju inte riktigt... Lite drygt två timmar till får man hålla ut. Vi skickade iväg en av sommarjobbarna till akuten i Gävle för två timmar sedan. Han klämde fingret och behöver nog sy. Det är farligt att arbeta... Men det visste jag i och för sig innan.

Ovido - Quiz & Flashcards