Alla inlägg under mars 2008

Av Peter - 9 mars 2008 18:06

Som väntat kunde SAIK slå tillbaka ett mediokert Hammarby och gå till final nästa helg. Kuggis kan duka upp frukostbordet på lördag. Jag ser verkligen fram emot det! Hammarby får vara väldigt nöjda med deras säsong, det har ju gått långt över förväntan och dom kunde till och med vinna en av semifinalmatcherna. Bra gjort Bajen! Men SAIK nöjer sig inte med att gå till final, och jag kan inte se hur något lag ska kunna slå dom på Studenternas på lördag eftermiddag. Vi körde förresten om SAIK när vi var på väg till Uppsala på förmiddagen, jag tyckte dom såg laddade ut...


Av Peter - 8 mars 2008 22:20

Det finns trots allt hopp för svenska folket. Nordman röstades vidare i andra chansen och kvar satt Andreas och Carola med jättelånga näsor. Det var skönt att se Carolas min när det meddelades att Nordman slagit dom där uppe i Kiruna. Förmodligen var hon enormt segerviss och kunde inte för en sekund tänka sig att dom kunde bli utslagna. Så tack för en underbar kväll Sverige!

Av Peter - 8 mars 2008 19:39

Här har man gått och väntat på att få se Sanna Kallur springa och hoppa hem ett vm-guld, men så skadar hon sig på uppvärmningen till semifinalen... Det är naturligtvis synd om henne, men det är minst lika synd om oss som gått och väntat på loppet ikväll. Nu får vi vänta ända till OS i sommar, men det går väl det med. Inomhus-vm blev liksom lite ointressant nu, eller inte så lite heller, så där helt ointressant blev det i en handvändning.


Nu får man vänta in melodifestivalen istället. Jag ska ringa och tokrösta på Nordman och jag hoppas alla gör samma sak. Carola ska inte få gå vidare... En Smokehead ska jag tippa upp i whiskyglaset också, bara för att förgylla kvällen lite, men det blir väl bara en, för imorgon ska jag köra bil till Uppsala och gratulera Oskars kusin som fyllde år i veckan.

Av Peter - 6 mars 2008 21:24

Jag hade planer på att ta mig till Sandviken idag för att se den tredje sm-semifinalen i bandy, men jag fick ingen med mig så det blev tv:n istället. Hade jag åkt in så hade jag väl antagligen fått se samma match som jag såg på tv, en match som dominerades totalt av SAIK från avslag till slutsignal. Matchen var körd efter en halvtimmes spel och det var underbart att se. Hammarby vek ner sig totalt och hade ingenting att säga till om, dom får skämmas som hundar på vägen hem, det är ju en sak att få stryk, men man behöver ju inte skämma ut sig på det där sättet i en semifinal.


Det är ny match på söndag och förhoppningsvis avgör SAIK då så man inte behöver känna oro över finalbiljetterna som ligger i innerfickan på min jacka, men det ska jag väl inte behöva göra. SAIK gjorde ju en bedrövlig insats i tisdags, kanske, eller delvis beroende på underskattning. SAIK har lärt sig läxan och gör inte om det där på söndag. Kan Sandvikarna spela som idag så finns det ingenting som kan stoppa dom, så enkelt är det. Bandy är vackert, men det vete tusan om det inte var vackrare än någonsin idag...


Av Peter - 5 mars 2008 13:39

Som Blixten McQueen skrek när han blev befriad från hjulbojan, ungefär så kände jag vid sextiden i morse när jag vandrade i den kalla vårmorgonen till bilen på parkeringen en evighet bort... Men jag kom fram till slut i alla fall, startade bilen, klev ur igen och borstade bort den snö som förargligt nog hade fallit under natten. På fabriken har man ingen aning om vad det är för väder utanför, det blir en överraskning när man kommer ut efter duschen. Man kan se spår efter ett väder som passerat eller också är det jävla väder helt enkelt eller bara "bra" väder. Väder är det alltid. I morse låg det rester, i form av ett par centimeter snö, efter ett väder som passerat. Lite trist, men känslan av frihet tog bort alla negativa tankar om väder som borde hålla sig borta. Nu är jag ledig i fem dagar. Hur skönt som helst.





Av Peter - 3 mars 2008 13:37

Skyttekungen i Helsingborgs IF, Razak Omotoyossi, får stå för dagens sanning, och skall ha alla credit för det. "Fotbollsspelare är som prostituerade" säger han, och tack för att någon äntligen talar om sanningen. Han menar att det spelar i stort sett ingen roll vilken klubb han spelar för, bara han får bra betalt. Fotbollsspelarna går dit pengarna finns helt enkelt, så enkelt är det. Omotoyossi själv vill gärna spela i en västeruropeisk klubb, men kan lika gärna tänka sig att spela i Ryssland om han får bättre betalt där.


Vissa supporterfalanger har inte fattat att det är på det viset, och det är bara tragiskt, för när deras "stjärna" lämnar klubben, kanske för någon konkurrent i samma serie, så kommer mordhot och annat mot både familj och honom själv som ett brev på posten. Så Omotoyossis uttalande kommer med all säkerhet som en rejäl chock för vissa, dom som lever i fantaisvärlden att spelarna spelar i deras klubb för att dom älskar den av hela sitt hjärta. Själv har jag förstått att det inte är på det viset, och har inte varit det mycket länge. Det är 2008 nu och allt är annorlunda. Varför tror ni att svenska spelare lämnar Allsvenskan för spel i Norge, Danmark eller till och med Österrike..? Svaret är enkelt. P E N G A R.


Jag skulle göra samma sak själv, ta ett likvärdigt, och till och med ett sämre jobb för bättre pengar. Fast nu är jag på god väg att ta ett annat jobb för mindre pengar, och det gör jag för att slippa jobba dessa jävla nattskift, men en fotbollsspelare behöver ju aldrig tänka på det, han behöver aldrig jobba nätter. Och tänk att kunna tjäna grova pengar på sin hobby, herregud vad kul det skulle vara. Så det är ju klart att spelarna, som förmodligen tycker att deras jobb är det roligaste som finns, byter klubbar hit och dit och får ännu mer betalt. Varför skulle dom inte göra det?


All heder åt Razak Omotoyossi för att han säger sanningen!

Av Peter - 2 mars 2008 18:52

Första semifinalen för SAIK mot Hammarby var inga som helst problem. Dom åkte ut på den, av vädret, bedrövliga isen och gjorde vad dom skulle, varken mer eller mindre. Jag har svårt att se att SAIK ska missa SM-Finalen, så jag beställde biljetter idag, och sillfrukosten är bokad i Uppsala hos Kuggis. Jag ser verkligen fram emot den 15:e mars.

Av Peter - 2 mars 2008 13:30

Dom båda sjuklingarna här hemma fortsätter att vara sjuka. Den större sa att hon var piggare igår, men idag är det värre, så jag får vabba idag med... Oskar ser för eländig ut. Hängiga ögon och allmänt slö, men han försöker att hänga med i alla fall, fast det mest blir till att ligga i soffan och titta på film. Han har börjat klaga på att han har ont i öronen igen, så vi får väl ta en sväng förbi farbror doktorn imorgon då.


Vi har kikat på Vasaloppet också, en tradition man inte missar i första taget. Jag blir lika sugen att åka varje gång jag tittar, så nästa år åker jag nog i alla fall halva vasan. Kortvasan har jag åkt, och jag har till och med varit anmäld till riktiga vasan, men efter Kortvasan veckan före så fick jag på ett brutalt sätt veta i vilket dåligt skick jag egentligen var, så av Vasaloppet blev det inget den gången. Frågan är om det någonsin blir den långa varianten. Jag ska göra ett försök i alla fall. Jag ska sätta igång och träna. Men inte idag, imorgon...

Ovido - Quiz & Flashcards