Alla inlägg den 3 mars 2008

Av Peter - 3 mars 2008 13:37

Skyttekungen i Helsingborgs IF, Razak Omotoyossi, får stå för dagens sanning, och skall ha alla credit för det. "Fotbollsspelare är som prostituerade" säger han, och tack för att någon äntligen talar om sanningen. Han menar att det spelar i stort sett ingen roll vilken klubb han spelar för, bara han får bra betalt. Fotbollsspelarna går dit pengarna finns helt enkelt, så enkelt är det. Omotoyossi själv vill gärna spela i en västeruropeisk klubb, men kan lika gärna tänka sig att spela i Ryssland om han får bättre betalt där.


Vissa supporterfalanger har inte fattat att det är på det viset, och det är bara tragiskt, för när deras "stjärna" lämnar klubben, kanske för någon konkurrent i samma serie, så kommer mordhot och annat mot både familj och honom själv som ett brev på posten. Så Omotoyossis uttalande kommer med all säkerhet som en rejäl chock för vissa, dom som lever i fantaisvärlden att spelarna spelar i deras klubb för att dom älskar den av hela sitt hjärta. Själv har jag förstått att det inte är på det viset, och har inte varit det mycket länge. Det är 2008 nu och allt är annorlunda. Varför tror ni att svenska spelare lämnar Allsvenskan för spel i Norge, Danmark eller till och med Österrike..? Svaret är enkelt. P E N G A R.


Jag skulle göra samma sak själv, ta ett likvärdigt, och till och med ett sämre jobb för bättre pengar. Fast nu är jag på god väg att ta ett annat jobb för mindre pengar, och det gör jag för att slippa jobba dessa jävla nattskift, men en fotbollsspelare behöver ju aldrig tänka på det, han behöver aldrig jobba nätter. Och tänk att kunna tjäna grova pengar på sin hobby, herregud vad kul det skulle vara. Så det är ju klart att spelarna, som förmodligen tycker att deras jobb är det roligaste som finns, byter klubbar hit och dit och får ännu mer betalt. Varför skulle dom inte göra det?


All heder åt Razak Omotoyossi för att han säger sanningen!

Ovido - Quiz & Flashcards