Alla inlägg under november 2008

Av Peter - 5 november 2008 09:50

Oskar fick en ny kusin igår. En liten tjej. Eller en stor tjej var det väl om vi pratar i nyföddatermer. Oskar kanske får träffa henne i helgen, han åker dit med sin mormor och morfar medans hans mamma och pappa är ute på havet och åker båt. Nästa vecka ska vi också försöka ta oss dit och hälsa på. Det ska bli kul.


Och Obama blev ny president i det stora landet. Han får lite att jobba med kan man lugnt säga. Några krig, finanskris... Man får väl hoppas att han löser allt på bästa sätt, till skillnad från föregångaren som var/är en stor idiot. Lycka till Obama!


Ja, nu har man några timmar i ensamhet framför sig. Vad ska man hitta på då? Jag ska i alla fall koka potatis till fisken jag köpte igår. En stor gös. Det var en gubbe i rullstol som stannade till här utanför. Han åker omkring här ibland, i ur och skur och säljer nyfångad fisk, så jag köpte den här gången. En gös blev det eftersom jag aldrig lyckas få upp någon sån när jag fiskar själv. Den ska ätas ikväll i alla fall. Fisk är nyttigt.

Av Peter - 4 november 2008 10:30

Jag har bytt till vinterdäck. Sommaren är slut. Det finns ingen återvändo. Nu får man åka ett halvår på dom där oljudsdäcken, men man vänjer sig så småningom, sen vet glädjen inga gränser när man får byta tillbaka igen. Jag gillar inte den här årstiden. Kallt och mörkt. Därför är jag helt oförstående till att en kompis till mig köpt hus i Arvidsjaur... Varför gör man det..? Själva hjulbytet gick bra i alla fall, inget krånglade, men jag önskar mig en mutterdragare till nästa byte, det skulle skynda på det hela en aning. Smidigt.

Av Peter - 3 november 2008 22:07

att Kalmar FF tar guldet i Allsvenskan. Trots att Elfsborg vann idag, så leder ju Kalmar med tre poäng och åtta mål, det ska väldigt mycket till om KFF skall tappa det här. Jag tänker sträcka mig till att säga att Kalmar blir värdiga mästare, men jag tänker inte gå så långt som Marcus Birro och säga att dom kanske är dom värdigaste mästarna någonsin, för det vet ju alla att dom inte är. Men i år är dom värdiga mästare, det kan nog alla hålla med om. Tyvärr har IFK Göteborg gjort en för alldeles för ojämn säsong, man har ju inte ens slagit Ljungskile, och då vinner man inte sm, men en tredje plats känns i alla fall helt okey, det kan jag leva med över vintern till nästa säsong drar igång, och får dom behålla dom flesta spelare så vinner dom nästa år istället. Förkylningen börjar ge med sig och man känner sig lite som människa igen, imorgon när jag vaknar så är det nog ännu bättre. Hoppas jag. Och är jag riktigt pigg då så ska jag byta däck på bilen, det skulle kännas lite tryggare med vinterdäck nu.

Av Peter - 1 november 2008 19:00

Jag vaknade tio över fyra på eftermiddagen, ja jag hade ju inte sovit så länge, jag tog mig en tupplur i tretiden när Oskar och hans mamma gick ut och lekte i snön. Jag behövde sova lite. Oskar var feberfri idag och hur pigg som helst, till skillnad mot mig, så det blev jobbiga timmar innan mamman kom hem från jobbet... I vilket fall som helst tog jag mig till soffan i vardagsrummet och lade mig där istället. Jag kollade på hockey, valde det istället för Uniteds match på en annan kanal. Brynäs lirade borta mot Södertälje och jag hade väl förväntat mig en seger efter fem raka förluster, men så blev det ju inte. Brynäs är mitt i en okontrollerad nedåtgående virvelström. Dom kanske går nedåt alla virvelströmmar, men ni förstår vad jag menar. Fritt fall. Underläge efter två perioder med 3-0 såg ju inte allt för bra ut, och när det gått tolv sekunder av tredje chockar Brynäs med att ta ut målvakten... Vad fan, tänkte jag, i förra matchen tog dom ju inte ut målisen förrän det var lite drygt en minut kvar av matchen, nu var det ju 19 minuter och 48 sekunder kvar... Ja, chansningen gick ju inte riktigt hem Tälje gjorde 4-0 i öppet mål och sen var alla förhoppningar tokborta. Brynäs är så där jävla dåliga som "experterna" förutspådde. Tyvärr.

Ovido - Quiz & Flashcards