Alla inlägg under januari 2008

Av Peter - 25 januari 2008 09:32

Ojdå... Kaisa Varis doping hamnade i skuggan av Tommy Sjödins petning ur Brynäs igår... Ja, det var faktiskt lite smärtsamt att se Sjödda sitta på läktaren och tugga tuggummi igår, men jag har ju själv sagt att han skulle lagt av efter förra säsongen för att slippa uppleva just det här. "Aldrig petat tidigare i elitserien" kan man läsa i feta rubriker på löpsedlar, men det har han faktiskt varit, första säsongen i Brynäs var han petat hela sju matcher men efter det har det aldrig hänt, förrän igår.


704 matcher har han spelat i BIF-tröjan, och om det blir några fler återstår att se... Östblom gjorde helt rätt när han petade Sjödda, han har helt enkelt varit, om inte usel, så i alla fall nära. Han hänger inte med längre och det är rätt att låta dom yngre backarna spela istället, trots att dom saknar Sjöddas rutin, men dom lär ju aldrig få någon rutin heller om man ska ha Sjödin i laget på gamla meriter.


Tommy flaggade för en säsong till i morgontidningen idag, men jag tycker absolut att han ska låta bli, det blir bara löjligt om han ska fortsätta... Låt dom yngre ta över nu, det finns säkert andra uppgifter för dig. Så Sjödda, ta ditt förnuft till fånga, sluta efter säsongen och se tillbaka på en framgångsrik karriär som hockeyspelare, njut av minnena, du har varit en gudabenådad back i Brynäs, helt klart en av dom största, men tänk inte ens tanken att spela en säsong till på den här nivån, det finns säkert korplag som du kan spela i om du måste. Lycka till i framtiden!

Av Peter - 24 januari 2008 16:15

Inte alls, det var faktiskt ganska väntat att Kaisa Varis skulle åka dit igen. En gång dopad, alltid dopad, eller åtminstone klassad som fullblodsfuskare. Jag sa för två veckor sedan när hon vann världscuptävlingen i skidskytte att hon var dopad, och jag hade rätt. Eller kanske inte, det är bara det så kallade A-provet som är analyserat, sen får vi se vad B-provet visar, men vad det än visar så tycker i alla fall jag att det ska vara livstidsavstängning på alla som åker dit för doping.


2003 fälldes hon för EPO-Doping och blev avstängd i två år, sen kom hon tillbaka som längdåkerska men hade ljugit om var hon befunnit sig för dopingtestarna så hon blev inte uttagen till OS i Turin... Bara det... Först blir man fälld för doping, sen när man kommer tillbaka så ljuger man om vart man befinner sig, och nu åker hon dit igen. Hur jävla dum får man bli..?

Av Peter - 23 januari 2008 14:46

Så har man börjat en ny tung arbetsperiod. Det är skittråkigt. Vi jobbar ju sju skift, är ledig fem dagar, fast det borde  vara tvärtom, det skulle vara mer i fas med min motivation för att arbeta, men det är bara att bita ihop. Snart är det ju semester igen...



Av Peter - 22 januari 2008 09:34

Det verkar bli värre och värre att lämna Oskar på dagis... Idag var det knappt jag fick med honom hemifrån, han skrek som en stucken gris och själv känner mig sig som världens värsta människa... Skorna skulle han inte ha på sig så jag fick sätta in honom i bilen utan, och stressad som man var så glömde jag hans skorna hemma, så jag lämnade in honom och åkte hem och hämtade skorna och tillbaka igen.


Lämningen gick bättre än att få med honom hemifrån i alla fall. Det brukar gå bra för det mesta, trots att han aldrig vill åka till dagis. Han satt på soffan där innen i lekrummet när jag kom tillbaka med skorna, och jag tror han fick syn på mig när jag var på väg ut igen, men jag hörde inget illvrål så det gick nog bra det med. Man känner ju sig värre än världens värsta människa när man lämnar honom såna här dagar då han egentligen inte behöver vara där. Han har bara "extratid" för att det inte ska bli så där jobbigt för honom när han verkligen behöver vara där. Tre timmar ska han vara där idag och leka med barnen som inte alls är roligt sa han när vi åkte.


Men jag vet att han tycker det är kul att leka med dom andra barnen, men jag känner mig i alla fall som världens värsta människa för tillfället.

Av Peter - 21 januari 2008 21:56

Vi har varit och sett Carl-Einar Häckner i hans föreställning Pusseldrömmar. Här på byn till och med. Bara det är otroligt att dom för en gångs skull vågar ta hit en riktig artist. Det var länge sedan sist känns det som... Men nu fyllde Carl-Einar Folkets Hus teater/biosalong till sista plats såg det ut som, och det var ju skitkul bara det.


Ja, inte lika kul som Häckner själv. Ett gott skratt förlänger livet sägs det så ikväll har jag förlängt mitt med några dagar kanske. Jag skrattade så mycket så jag höll nästan på att kvävas ett tag... Egentligen vet jag inte om man skrattar så mycket åt det han säger, det är mer åt hur han ser ut liksom. Det där lät ju taskigt, men mimiken är ju en stor del i hans föreställning. Men han sa ju och gjorde roliga saker också, och så trollade han ju lite för oss, jag tror ingen gick hem besviken i alla fall, förutom sambon, men hon var inte besviken över föreställningen utan mer för att hon skulle åka direkt till jobbet.


Vi fick en pusselbit av Carl-Einar när vi gick ut. Så nu ska man väl antagligen leta på resten av pusslet kanske. Kanske finnar man det i drömmarna så småning om, men antagligen blir mitt pussel aldrig klart, det kommer alltid att fattas minst en bit, och hittar man en så förlorar man en annan. Det var så han sa tror jag, eller också tolkade jag det bara så...


Jag tänkte  säga att det här var den sämsta föreställningen jag sett med Häckner, men jag vet inte om man kan säga så, den var ju fruktansvärt rolig, inte dålig på nåt vis, men det har varit lite annorlunda dom tidigare gångerna jag sett honom, men det är ju klart, han kan ju inte åka runt och göra precis samma saker år efter år... Så är det ju. Hittar man en pusselbit, så förlorar man en annan. Tack för ikväll!

Av Peter - 18 januari 2008 15:14

Nu har jag tittat på filmen Hitta Nemo ett par tusen gånger dom senaste dagarn känns det som. Oskar har nämligen fått en ny favvofilm... Nemo och hans pappa är ju clownfiskar och andra individer där i havet vill ju hela tiden att Melvin (tror jag han heter) ska dra ett skämt. Han börjar bra, med den där historien om blötdjuret och sjögurkan, men han kommer adrig till avslut...


Det retar mig nåt grymt. Nu kommer jag att gå omkring och fundera på det där tills jag blir galen. Är det någon som kan hjälpa mig? Vad säger egentligen blötdjuret till sjögurkan? 

Av Peter - 17 januari 2008 19:13

Det är helt omöjligt att få i Oskar sin penicillin... Jag tror jag försökt allt nu men det går bara inte... Det var nästan bättre med den flytande varianten där man tog den där sprutan och sprutade in i munnen på honom. Även om han fräste ut det mesta måste han ju fått i sig lite i alla fall. Som det är nu får han INGENTING. Jag visade honom idag hur jag tar min (mag)medicin, en hel tablett med vätska och han provade faktiskt att göra lika, men fick inte ner den direkt så han spottade ut den igen... Han fick i alla fall inga kväljningar så det kanske går till slut...


Sambon hade varit i Falun igår och där hade dom en rejäl klockrea på Ur & Penn. 50% rabatt på klockor, så jag åkte dit idag och kikade och hittade till och med några jag kan tänka mig. Det var bara det att det var metallarmband på allihop... Och det kan inte jag ha på mina håriga armar. Det skulle vara ifall jag rakade vänsterarmen från handleden och en halvdecimeter upp. Jag frågade i butiken om det gick att byta armband, och det gick det, men det blev fult så det var inget alternativ heller. 

Av Peter - 16 januari 2008 12:42

Så var det dags för Oskar att ha öroninflammation igen. Fast nu var det ju ett bra tag sedan sist, men det är inte mindre svårt att få i honom medicinen för det... Förut har vi fått flytande Kåvepenin, som han bara spottat ut, eller fräst ut kan man säga... Nu har vi fått i tablettform, och tabletten mosar vi, och så ska vi försöka få i honom den på nåt vis, helst tillsammans med nåt han tycker om. Igår kväll försökte hans mamma med yoghurt, det var ett misslyckat försök. Oskar skrek som en stucken gris, men svalde, bara för att sedan kräkas upp allt.


I morse kom jag på en briljant idé. Han älskar smörgåsrån med smör på, så jag mosade tabletten, strödde ut den på smörgåsrånet och bredde på ett hyfsat tjockt lager med smör. Han har inte tagit en tugga av smörgåsrånet... Inte vet jag om han känner lukten eller nåt..? Det allra enklaste vore ju om sån där medicin fanns i stolpillerform, då skulle det inte vara några som helst problem. Som det är nu är det ju rena helvetet... Även om han inte får i sig medicinen så "brukar sån där öroninflammationer läka ut av sig själv" sa dom i Kalix idag när jag ringde och anmälde vård av barn... Vad bra då. 

Ovido - Quiz & Flashcards