Alla inlägg under juni 2008

Av Peter - 21 juni 2008 19:39

Det var 18 grader i det här vattnet igår. Oskar kastade i "simfoten" och ville att jag skulle hämta den. Jag gjorde inte det... Han ville också bada när kusinerna badade och tänkte tvinga mig att bada också, men jag gick inte med på det heller. Han cyklade runt poolen på trehjulingen istället och tyckte nog det var lika bra. Det ska vara minst sju grader varmare innan jag stiger ner i vattnet. I och för sig hoppade jag i dagen före midsommaraftonen, allt för Oskars skull, som ville bada då också, men han tyckte det var lite väl kallt också, så det blev som tur var bara ett kort bad.


Annars var det en bra midsommarafton, trots skurar och lite kyl. Vi började ju på Gammelgården i Torsåker med dans runt stången innan vi åkte till föräldrarna och käkade god mat. Jättegodmat. Framförallt tårtan som jag snott ihop, den var jättejättegod. Vi drack också, god whisky och öl som av någon anledning inte tog skruv, i och för sig drack jag bara några, jag visste ju att jag skulle få gå upp tidigt idag, så det var ingen idé att bli Kalle Anka på kvällen, men det var lika roligt för det. 


Oskar har somnat redan, han är slutkörd efter dagarna med kusinerna och han var jättetrött, så trött att han fick ett vansinnesutbrott när han spelade Buzz junior, bara för att den gula dinosen tog den sista köttbiten som han skulle ta, och så skyllde han på mig som var helt oskyldig. Jag lade honom i sängen och på ett par minuter hade han somnat... Så kan det vara ibland. 


Av Peter - 20 juni 2008 10:41

Önskar jag alla mina bloggvänner, och andra också för den delen. Det blir lugnt, sambon jobbar natt och Oskar vaknar samma tid imorgon som alla andra dagar, och då vill man ju vara pigg. En whisky till min tårta ska jag ta i alla fall, dom hör liksom ihop, en tårta i Mackmyraanda skall ätas tillsammans med en Mackmyrawhisky. Vi börjar firandet på Gammelgården i Torsåker, så att barnen får dansa lite runt midsommarstången, sedan fortsätter vi hos mor och far, och Oskar och jag avbryter när sambon ska åka hem och sova sig pigg inför nattskiftet. Det är ändå ingen riktig midsommar liksom, nu när man inte är och firar uppe i stugan, det är bara där det är midsommar på riktigt, men man får väl göra så gott man kan ändå... Nästa midsommar jobbar jag... Ha det bra alla!

Av Peter - 19 juni 2008 09:07

Det blev en sorglig avslutning för Sverige i fotbolls-em, totalt utspelade och förnedrade av Ryssland. Jag sa det efter första matchen, att Sverige skulle inte ha en chans mot varken Ryssland eller Spanien, trots att spanjorerna gjorde fyra mål på ryssarna i den matchen, så var ryssarna långt ifrån dåliga. Sverige fick sig en lektion i anfallsfotboll igår kväll och hade ingenting att sätta emot. Frustrationen gick inte att ta miste på, framförallt inte på Anders Svensson som betedde sig som en liten unge på slutet av matchen där han försökte skada sina motståndare, det var patetiskt.


Det är dags att rensa upp i truppen till vm-kvalet i höst. Allbäck har ju sagt att han slutar i landslaget och det tackar jag för. Rosenberg borde göra detsamma, Ljungberg och Anders Svensson borde också göra dom sällskap. Lagerbäck kan dra han med. In med unga friska och snabba spelare istället, det finns ju några som borde vart med nu istället, som bara måste få chansen till höstens kval. 


EM går vidare utan Sverige, men jag lider inte för det, det är sju matcher kvar i mästerskapet, sju riktigt bra matcher hoppas jag. Det börjar ikväll med första kvarten mellan Portugal - Tyskland, det blir nog en härlig match där jag inte vet vilka jag vill ska gå vidare, det beror på hur Ronalde tänker göra i framtiden, spelar han kvar i United så kan jag unna honom en semifinalmatch, drar han och spelar med Real hoppas jag dom åker på storstryk... 

Av Peter - 18 juni 2008 20:01

Ställ klockan på ringning, fick jag en uppmaning om igår kväll. Jag skulle till hälsocentralen för att ta lite blodprover. Behövs inte, Oskar vaknar lååångt före i alla fall. Ja, säkert att han gjorde. 08:25 skulle jag vara där, 08:10 vaknade sonen, det är ju typiskt när han annars vaknar strax efter sex nångång. Men jag hann och dom fick sina rör med blod. Det var ju i och för sig bara bra att jag vaknade så sent, jag fick ju inte äta frukost i alla fall och hade varit fastande sedan kvällen före, så det var perfekt att åka ner och tömma ur sig lite blod och åka hem och käka frukost.


Snart ska Sverige försöka ta sig vidare till kvartsfinal i EM, det räcker med oavgjort och det kanske dom klarar, men lätt blir det inte, tror jag. Titta ska jag göra i alla fall. 

Av Peter - 17 juni 2008 13:10

Vi, jag och min bror, behöver en bil med tillhörande chaufför för att ta oss från Borlänge och hem lördag morgon den 28 juni. Till Borlänge tar vi oss helt själva, så det behöver ni inte tänka på. Betalning; Äran att få ha bröderna Loudi i baksätet i ca 50 minuter...

Av Peter - 16 juni 2008 16:44

Brorsan och jag tog med oss ungarna upp till bangolfbanan för att ta en runda. Efter åtta hål hade ungarna slagit varsin spik, ingen av papporna... Till och med Oskar,3 år,  slog en spik på sjätte banan, med lätta hindret i och för sig, men som jag slog hade jag inte ens fått spik med det hindret. Oskar blev överlycklig, höjde klubban i vädret och skrek som en galning precis som om han nyss avgjort en Stanely Cupfinal... - JAAAAAA! Jag slog i den PÅ EN GÅNG!! Ja ja, bra gjort, du är duktig... Vid nionde banan kom ösregnet och räddade oss från ännu mer förnedring, vi fick biljetter så vi skulle få komma dit igen och fortsätta från där vi var, eller helt enkelt börja om. Valet är enkelt, vi börjar helt enkelt om och glömmer den här dagen... Vi åkte och köpte glass istället.

Av Peter - 15 juni 2008 09:17

Det här är inte alls så här som det ser ut att vara. Jag vet att jag ser dödsrädd ut på bilden, men det var liksom meningen, jag gjorde mig till helt enkelt för att det bilden skulle bli bra. Och det var min sons kusins pappa som sa att jag skulle göra det på det viset, bara för att mobba mig sen när han får se bilden. Och han som inte ens vågade lägga ormen runt halsen... Men jag är riktigt stolt över mig själv, jag trodde aldrig att nåt sånt skulle inträffa under min livstid, att jag lade en stor jävla orm runt halsen, men jag igår övervann jag min ormskräck och nu ska jag ut i skog och mark och plocka huggormar... Nä det ska jag inte, huggisar är förmodligen mycket farligare än den där...

Av Peter - 13 juni 2008 09:08

Här hade man sett fram emot en riktigt skön sovmorgon, men av det blev det inget. Det va ingen som väckte mig eller så, jag bara vaknade av mig själv. Kvart över sju... Och kunde inte somna om, så jag gick upp, kikade på nyhetsmorgon, käkade frukost osv... Det är så typiskt, när man kan och får sova, då är det omöjligt, men när man måste upp skulle man kunna sova hur länge som helst.


Igår kväll hade jag tänkt lägga mig tidigt, och läsa en bok kanske, men jag började kika på den sena em-matchen mellan em:s två sämsta lag, Österrike - Polen, men det visade sig vara en fantastiskt bra match så jag blev tvungen att fortsätta titta på den. Polen tog ledningen som såg ut att hålla sig, men så fick Österrike en straff på övertid och kvitterade. Det har blivit många övertidsmål i det här mästerskapet, om lagen hade gett fan i det så hade jag legat i topp på em-tipset känns det som, men nu går det åt pipsvängen istället. Men övertiden ingår ju i spelet det också... En minut efter första halvlek, och tre efter andra, det verkar vara lika obligatoriskt som övertidsmålen... 

Ovido - Quiz & Flashcards