Alla inlägg under februari 2008

Av Peter - 13 februari 2008 19:47

Jag tog mig faktiskt ner till gymet idag, min kompis gjorde vågen när jag kom in i omklädningsrummet. Jag kände mig varmt mottagen i alla fall. Det var ungefär ett år sedan jag satt min fot där sist, men nu har jag bestämt mig för att ligga i lite så man blir av med 25 kilos övervikt... Det kändes att man inte varit där på länge, det känns nu också, och man törs ju inte tänka på hur det ska kännas imorgon. Kommer man ur sängen?


Vi skulle ju åka skridskor idag också, men det blev uppskjutet till fredag istället. En kompis ringde och tyckte vi skulle ta med barnen upp till slalombacken och åka pulka, så vi hängde på. Man måste ju passa på att vara ute när solen skiner för en gångs skull. Vi klättrade upp en bit i barnbacken och släppte iväg ungarna som tyckte det var skitkul. Sen klättrade jag upp en liten längre bit och knölade ner mig bakom ratten på Oskars snowracer och satte fart utför. Jag tyckte också att det var skitkul.

Av Peter - 12 februari 2008 17:20

Som gammal tävlingskanotist så kommer suget åter lite då och då, jag vill paddla, och det lättaste då är ju att åka upp till kanotklubben låna en kanot och sticka ut på sjön. Ja, inte just nu förstås, jag får nog vänta till islossningen åtminstone, och sen på att vattnet blir minst 20 grader varmt... Men i alla fall, suget kommer då och då. Men jag vet inte om jag vill sitta i tävlingskanot hela tiden och jag har blivit mer och mer sugen på en sån där havskajak, och jag har börjat kolla runt lite på nätet och sett att det är många som bygger sina egna, så igår frågade jag sambon lite försiktigt; -tror du jag klarar av att bygga en havskajak? -Nej, det gör du inte, kom svaret blixtsnabbt tillbaka.... Nähä... Hon har höga tankar om mig kan man säga.


Jag kanske inte klarar av det heller, men det skadar ju inte att försöka, det finns ju liksom färdiga byggsatser och garaget räcker gott och väl till för projektet, två paddlar fick jag med på köpet när vi köpte huset, varav den ena är handmade in Hofors av en gammal världsmästare, dom duger bra båda två. Jag har ingen aning vad det kostar i och för sig, det kanske är lika bra att köpa en färdigbyggd. Jag blev sugen på allvar för två år sedan då jag var i Västerås och kikade på maraton-sm. Det var en havskajaksklass med och där var det bara gamla veteraner, såna som är mycket äldre än mig, som körde, det såg för härligt ut. Och dom verkade ha väldigt roligt också... Vi får väl se hur det blir, jag kanske får hålla mig till tävlingskanoterna vid kanotklubben ändå till slut.

Av Peter - 11 februari 2008 16:09

Satt här och läste på bloggar vars författare jag träffade på i helgen, och så såg jag den här utmaningen, på Sweetish blogg, och det var så länge sedan jag tog mig an en sån, så det är dags igen... Så här kommer den... Här under...


Vad gjorde du för tio år sedan?

Dömde mycket hockeymatcher, spelade lite bandy, levde livet och hade inte en tanke på en riktig familj med barn, villa och kombibil...


Vad gjorde du för ett år sedan?

Levde mitt andra år i eget hus med allt vad det innebär... Snöskottning, renovering, dyr el. Lite dyrare helt enkelt.


Fem snask du gillar?

Jag älskar snask, så här kommer det några favoriter utan inbördes ordning:

  • Ahlgrens bilar
  • Laktrits
  • Hemkola (original och laktrits)
  • M & M
  • Choklad i alla former

Fem sånger du kan hela texten till?

  • Rulla på / Perssons Pack
  • Staten och Kapitalet / Ebba Grön (Blå Tåget egentligen då..)
  • Böglambada / Stefan Sundström
  • Jag är bara lycklig när jag dricker / Nisse Hellberg - Olle Ljungström
  • Kliff / Ola Magnell

Vad skulle du göra om du var miljonär?

Vi har ofta pratat om det där, jag skulle naturligtvis lämna fabriken på stört, men jag skulle göra en sak innan jag gjorde det, och jag skulle göra det på chefens skrivbord...


Tre dåliga vanor?

  • Lat
  • Dålig förlorare
  • Godisberoende

Fem saker du gillar att göra?

  • Leka med Oskar och lära honom lite bus
  • Fota
  • Lyssna på musik
  • Vara med vänner och familj
  • Se på idrott (det var länge sedan jag gillade att utöva idrott)

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?

  • Folkdräkt
  • AIK-tröja
  • Skiva med Christer Sjögren
  • Leopardmönstrade underkläder
  • Militäruniform

Fyra favoritsaker?

  • Datorn
  • Kamerorna
  • Ipoden
  • Whiskytunnan i Bodås gruvlager

Det var det... Så har du läst hit, anta utmaningen!

Av Peter - 11 februari 2008 11:48

Fick hem ett par skridskor till Oskar från brorsan, så jag kollade upp lite tider i ishallen och på onsdag ska jag ta med honom ner och åka lite, eller man kanske får dra, eller skjutsa på honom på isen... Jag älskar att åka skridskor, men jag har inte gjort sen jag gled av isen efter min sista match som hockeydomare, och det är några år sedan nu... Fem år sedan kanske... Så nu ska det bli roligt att åka lite igen, det är bara synd att man är förpassad till ishallens tider för allmänåkning, det gör mig nästan förbannad. När jag var ung så var det en isbana uppspolad i vartenda bostadsområde, på somrarna var det istället en fotbollsplan, alla dom där ställena är helt igenväxta nu för tiden. Några lutande målburar står kanske kvar, men det verkar inte vara någon som utnyttjar dom.


Det fanns en bandybana utanför ishallen också, men där är det en konstgräsplan för fotboll nu. Fritidsförvaltningen mer eller mindre tvingade badnyklubben att lägga ner verksamheten, eller gjorde det i alla fall omöjligt att bedriva bandy på orten, det gör mig också förbannad, jag spelade nämligen då när vi tvingades bort, visserligen var vi bara äldre män som lirade för skojs skull, såna som mig som älskade att åka skridskor, höra ljudet av skären, älskade att trixa sig förbi ett vilt slående försvar för att sedan sätta bollen bakom en chanslös målvakt. Men det är slut på dom tiderna nu, ingen kan spela bandy eller utnyttja den stora isytan nåt mer. När dom tvingade bort oss så gjorde dom parkering av halva bandybanan, den andra halvan spolade dom faktiskt upp någon vinter till, men inte nu mer. Det fanns en hockeyrink bredvid bandybanan också, men den har dom tagit bort också. Vaktmästarna hade väl för mycket att göra ändå...


Dom där vaktmästarna är förresten ett kapitel för sig... Latare människor får man leta efter, det är väl därför ingen vill spola upp en is, när vädret tillåter, nu för tiden. Kom man till en match och omklädningsrummet var låst blev dom nästan griniga när man bad dom låsa upp. Ofta störde man ju mitt i skidåkningen på tv eller nåt... Men det ska i alla fall bli kul att åka skridskor igen.

Av Peter - 10 februari 2008 12:55

Så var man hemma igen då efter en mycket trevlig helg. The Cure var fantastiskt bra, det kan nog mycket väl vara den bästa konsert jag sett i mitt liv, jag tror till och med att det rullade en liten tår nedför min skäggstubbiga kind när dom drog i gång med "Open", fan det var mäktigt. Robert Smith ser för festlig ut när han ränner omkring på scenen, som ett radiostyrt penntroll ungefär... Stort burrigt hår, stora kläder och skor, han är bara för bäst. 36 låtar bjöds vi på under en tre timmar lång konsert, mång klassiker fick vi höra och några nya låtar också, dom har jag lite svårt att ta till mig så där första gången man hör dom... Dom spelade så länge så vi missade sista tåget hem. Med två minuter. Så det blev bussen istället, men det gick ju det också.


Före konserten satt vi på en pub, till en början bara jag och brorsan, men efter ett tag kom det lite annat folk som jag bara sett på bloggarna, så det var skitkul att träffa alla dom i verkligheten, alla var jättetrevliga, och det var synd att vi fick träffas så kort tid, men det kanske blir fler gånger. Fast jag aldrig sett Depps förut så var det ingen tvekan om vilken det var som stog där utanför dörren till puben, jag har ju läst om hennes hårbestyr veckan före konserten och så på hennes blogg, hon gick inte att ta miste på :) Det var en fruktansvärt rolig kväll i alla fall. Mer sånt.

Av Peter - 10 februari 2008 11:10

Jag rullar hemåt i min ensamhet, men med The Cure i högtalarna...

Av Peter - 9 februari 2008 21:31

Det är vackert

Av Peter - 9 februari 2008 20:39

Det är magiskt

Ovido - Quiz & Flashcards