Alla inlägg den 22 februari 2008

Av Peter - 22 februari 2008 20:00

Jag trodde det var förbjudet att bedriva slavarbete i sverige 2008, men ack så fel man kan ha... En kusin till mig har bosatt sig längre norrut än jag bor, i en lägenhet mitt i stan, som hans sambos syster köpt och som sambon också äger 10% av, pga att man inte får hyra ut i andra hand hur länge som helst, så därav ägarskapet på ynka 10%. Väl där måste man ju ligga i för att hitta nåt jobb, och hittar man inget blir man påtvingad en tjänst som telefonsäljare av alla jobb. Precis ett sånt jobb han absolut vill undvika. Han är inte så slängd i käften så han kan lura på folk vad som helst. Han har ingen grundlön, utan tjänar pengar efter hur mycket han sålt under ett skift med headsetet på huvudet i åtta timmar. Och just det liknar ju inget annat än rent slaveri. T ex på sina åtta senaste timmar fick han ihop 75:- före skatt, och det ska man klara sig på är det tänkt, han har ingen förhoppning om att kunna tjäna något mycket mer heller, det är ju inte det lättaste att prata omkull folk.


Några pengar från socialen får han inte heller bara för att sambon äger 10% av lägenheten, så dom har blivit rådda att sälja den delen för att kunna leva på det. Hans sambo pluggar på orten så hon får väl studiebidrag och studielån kan man tänka, men hon kan ju knappast försörja två personer på det. Men... Vem vill köpa 10% av en lägenhet. Vad skriver man i annonsen..? "10%, ca 5,2 kvadrat, av en tvåa mitt i stan säljes till högst bjudande. Välj själv om ni vill installera er i ett hörn i vardagsrummet, eller varför inte en bit av hallen. Lättast är om ni tar balkongen med utsikt över stan, då kan ni ställa upp en stege och kanske får ni upp ett tvåmanstält och ett stormkök där. Välkommen på visning."


Och om dom mot all förmodan får den där delen såld, vart ska dom bo då? Som tur är har han förmodligen fått jobb här hemma på fabriken från och med mars till efter sommaren, och under tiden får han väl fortsätta leta jobb i staden längre norrut och hoppas på att han slipper gå tillbaka och slava på telefonsäljarföretaget. Det är inte lätt att vara ungdom i sverige 2008. Ge er inte in i djupare förhållanden, lösa förbindelser är bäst, det blir lättare att lämna en trygg tillvaro, familj och kompisar då ifall man tvingas iväg för att slava på oseriösa företag någon annanstans i landet.



Ovido - Quiz & Flashcards