Alla inlägg under december 2007

Av Peter - 16 december 2007 20:19

Idag tog det två timmar att natta Oskar... Två timmar av krig. Barnaga är ju förbjudet men det hindrar ju inte honom från att spöa mig. Det är sparkar och slag i anskiktet, och det hjälper inte att säga åt honom riktigt på skarpen, han bara skrattar... Jag saknar tiden då man lade honom i sängen gav han nappflaskan med välling, och så sov han innan  han hade druckit upp vällingen och vaknade inte förrän nästa dag.


Det här kommer att sluta med en knäckt näsa för min del. När man nattar honom kan man vara så trött själv att man råkar somna före honom, och då kan han ta chansen och ge på farsan en vinge så man vaknar. Men jag tror jag ska börja med att ta på mig skyddsutrustning. Hjälm med galler. Susp. Det borde räcka så, man klarar sig i alla fall från dom värsta skadorna.


Av Peter - 15 december 2007 12:16

Läste igenom några inlägg under rubriken Fria Ord i dagens morgontidning. Dom handlade såklart om datummärkesfusket på den där varuhuskedjan som Uppdrag Granskning hängde ut. Det värsta är att media har en otrolig genomslagskraft, folket tror helt och fullt på allt som sägs i tv, radio och på det som skrivs i tidningar. Nu var det ICA som målades ut som syndabockar, och nu vill ingen köpa köttfärs på ICA. En skribent avslutade sitt inlägg med att han/hon "hade gjort en del julinköp (köttfärs, julskinka och så vidare) på annan ort och det var inte på ICA".


Nä den personen som kallade sig för "Hungrig" i insändaren, köpte förmodligen fuskmärkt kött på någon annat varuhus, och hade ingen som helst tanke på att det faktiskt kan gå till precis som på ICA just på det där stället också, för det sa ju Janne Josefsson ingenting om i sitt program.


Men så var det en annan insändare som handlade om samma sak. Någon som inte heller vill figurera med namn, men som hade arbetat i charketuriaffär sedan 60-talet. Han/Hon gillade att äta rå köttfärs på en tallrik, pepprad, saltad och toppad med en rå äggula. Folk frågade honom/henne nu om han/hon avstod från detta efter Uppdrag Gransknings sensationella avslöjande, men det gjorde han/hon inte, för han/hon visste ju redan om det där med fusket, och så gav han exempel på hur det gick till "innanför ridån". "Det var korvar som sköljdes i saltvatten och torkades på disktrasa, möglig ost som kantades av, halvsurt kött som maldes med färskt till köttfärs och det mest surna som kokades ihop med pölsan. Fläsk som var halvdåligt saltades och såldes som rimmat, eller användes i ärtsoppan".


"Varuhuset var berömt för sin hemkokta pölsa, ärtsoppa, fläskkorv och bruna bönor", och som grädde på moset lagades dessa rätter till i ett uthus som "vimlade av råttor".


Ja, hade inte den där insändaren varit med hade jag skrivit en själv, bara för att göra klart för naiva människor att det faktiskt går till så där lite var stans, inte bara på ICA som man kunde få uppfattningen av efter att sett på Uppdrag Granskning. Jag vet det med säkerhet, att det går till så där lite var stans. Det är ingen nyhet och det är inget som stör mig det minsta, och sjuk har jag aldrig blivit heller. För att ni ska få lite mer att tänka på när ni äter ute kan jag meddela att jag har nära bekanta som byggt om ett kök i ett stort köpcentrum, och gissa vad dom hittade bakom spisar och kylar där..? RÅTTOR!! Men köksmästaren sa att det var inget ovanligt alls, fanns det mat fanns det råttor...

Av Peter - 13 december 2007 19:37

Så har en hel dag gått igen. Sonen, som vi i fortsättningen kan kalla för Oskar, har varit tomtenisse på dagis, åkt karusell och träffat tomten på "Tomtekväll" och så har han sett den ridande lucian för tredje gången i sitt liv. Han har sett lika förvånad ut varje gång dom gått förbi med hästarna. I år vinkade han i alla fall åt lucian, och hon vinkade såklart tillbaka. Sveriges näst starkaste man visade också upp sig för oss bybor på "Tomtekväll", han lyfte stock som det kallas och visade lite olika tekniker, sen åkte vi hem.


Oskar och hans mamma ska gå och lägga sig nu, jag ska vila lite inför mitt sista nattskift. Åtta helvetes timmar kvar på den här perioden, sen är man ledig i fem sköna dagar, och det är tur det, för i helgen väntar fotbollsunderhållning av högsta klass på tv:n. Vi får väl se hur mycket man får se av matcherna, man har ju en liten knatte som inte riktigt delar mitt fotbollsintresse fullt ut. Än...

Av Peter - 13 december 2007 15:13

Vackert luciatåg på sonens dagis. Nästan alla var tomtar.

Av Peter - 13 december 2007 12:41

Jag är vaken, men trött. Som i dvala ungefär. Det känns alltid så här när man jobbat nattskift på fabriken. Jag har aldrig gillat det och kommer aldrig att göra det heller. Finns det någon som kan erbjuda ett välbetalt dagjobb?


Det är lucia också. När jag var liten så dukade morsan alltid upp lussekatter och varm choklad framför tv:n på luciamorgonen, vi satt där och åt en tidig frukost och tittade på lucian på tv. Nu för tiden blir det aldrig nåt sånt. I morse när jag kom hem från jobbet körde jag sonen till dagis. Där skulle dom träna inför deras luciatåg på eftermiddagen, om han nu ville vara med. Igår hade han suttit med armarna i kors och stirrat på dom andra som tränade. Han vet vad han vill den lille mannen...





Av Peter - 12 december 2007 11:36

Det är sol ute! Jag har inte sett skymten av solen, på... Jag vet inte hur länge... Det är kallt ute också, inte så där jättekallt utan så där lagom som det ska vara på vintrarna. Det fattas bara lite snö för att dagen skulle klassas som en fantastisk vinterdag. Så fantastisk en vinterdag skulle kunna vara i alla fall.


Jag tänker tillbaka på tiden jag spelade bandy. Det kunde vara såna här dagar då. Man satt i omklädningsrummet och laddade för matchen, var och en pysslade med sitt. Vi skar ut korken ur bandybollen, sotade den med en tändare och gnuggade den sedan under ögonen som nån jävla krigsmålning. Det hade ett syfte sas det. Man skulle inte bli så bländad av solens strålar som reflekterade mot den blanka isen. Men det vete fan om det verkligen var på det sättet. Vi gjorde det i alla fall, och såg säkert inte kloka ut... Det var tider det :)

Av Peter - 12 december 2007 10:46

Ja, då har jag testat både det ena och det andra och det funkar ju klockrent. Jag ber om ursäkt för den suddiga mmsbilden, den är från mobilkameran och hunden var inte riktigt stilla :)


Jag är såld. Det funkar redan bättre än AB, där kunde jag inte mms-blogga t ex, men det går ju utmärkt här. Fast det är synd att man bara får ladda upp 100 bilder. Nä nu har jag suttit vid datorn alldeles för länge, jag ska ta mig an lite hushållssysslor så man inte får skäll när sambon slutar jobbet... Jag känner mig som hemma.

Av Peter - 12 december 2007 10:45

Och så testar jag ett mms också. På bilden en 8 veckors valp...

Ovido - Quiz & Flashcards