Alla inlägg under juli 2008

Av Peter - 5 juli 2008 19:00

Man märker att det händer nåt här... i början av förra veckan och under ledigheten stod det stilla på sju skift kvar, men nu har det börjat röra på sig. Ljuset i tunneln ökar i styrka, men det är en bit kvar. Imorgon gör jag sista förmiddagen, det känns bra, sen är det två eftermiddagar och två nätter kvar. Jag tror till och med att nätterna kommer att kännas bra för en gångs skull, när jag har gjort första är det bara ett skift kvar sen. Det rullar på.

Av Peter - 4 juli 2008 16:22

Det börjar närma sig nu, jag kan faktiskt se ett svagt ljus i slutet av tunneln. En tunnel jag klev in i augusti förra året och genom den har jag färdats sedan dess. I början kunde man se ljus om man tittade bakåt också, men det var bara en känsla som sakta dog bort. Större delen av vägen har det varit mörkt i tunneln, tunneln är krökt så man ser inte ljuset förrän på slutet och i början, en känsla av att det aldrig ska ta slut, en känsla som börjar lätta o det väldigaste nu. Vid två imorgon är ljuset starkare och det kommer att fortsätta så tills jag kommer ut ur tunneln på fredag morgon nästa vecka. Jag längtar.

Av Peter - 4 juli 2008 05:33

Sitter och väntar på att sambon ska ta sig hem från fabriken, så att jag snabbt kan ta mig ner dit och börja mitt sista ryck före semestern. Sju skift kvar, sju jobbiga långa skift, men sen är det över för den här gången. Nästa fredag ungefär den här tiden slutar jag och jobbar inte igen förrän 1:a september. Skönt värre. Själv är jag i mitt krypin hela helgen, vissa är i Göteborg och kikar på Bruce, just därför skulle jag vilja komma i ganska bra tid till jobbet, så det slipper bli stopp i produktionen :) (jag kommer ju alltid sent första förmiddagen eftersom sambon jobbar natt före, och man kan ju inte lämna Oskar hemma helt själv...)

Av Peter - 3 juli 2008 22:14

Det har varit en bra dag. Bilåkning, kaffe, bad, hamburgare, glass, kaffe, the cure, lek, bilåkning, pizza, linus på linjen, sömn. God Natt.

Av Peter - 2 juli 2008 20:09

fyllde jag magen med nu på kvällen, medans arbetskompisarna säkerligen åt nåt "finare". Vi skulle ju ut och äta med arbetslaget idag, men när det blev bestämt att utflykten skulle flyttas från "bruket" till Golfrestaurangen en bit från civilisationen, bara för att det spelade ett par trubadurer där, så struntade jag i det hela. Jag har hört dom förr ett antal gånger och jag orkar inte bli så full att jag tycker dom är bra. Inte ikväll, jag ska köra bil tidigt imorgon och måste vara alert liksom. Jag hade varit tvungen att lämna bort Oskar över natten också och jag vill inte trötta ut barnvakterna för såna saker, det blir fotboll x 2 den här månaden och då måste jag ha barnvakt, man måste prioritera liksom. Men Lapskojs var gott, jag gillar det, och det är ju lätt att sno ihop också.

Av Peter - 2 juli 2008 16:25

Fick åka in och byta lampa på bilen redan idag, så nu är det gjort. Jag behövde bara betala för lampan, under en hundring, och till nästa gång vet jag hur man får bort dom där jävla grejerna som sitter ivägen också, så då tänker jag inte åka in till verkstaden och byta... Vi passade på att handla lite när vi ändå var i en större stad, lite saker som man egentligen inte behöver, men så blir det ju ibland, så egentligen blev väl det där lampbytet lite dyrare ändå... Imorgon när vi vaknar åker Oskar och jag till Uppsala och hälsar på hans kusiner. Ska bli kul.

Av Peter - 1 juli 2008 18:34

"Vänster halvljus är ur funktion", stog det på SID i bilen... Okey tänkte jag, kollade i boken vilken lampa man skulle köpa, åkte till macken, handlade en lampa, lät den ligga i bilen, och nu på kvällen var jag och Oskar ut och skulle byta den. Det stod i boken att man skulle ta bort en massa grejer för att komma åt, jag tog bort en grej, sedan tyckte inte jag att det såg så trångt ut, jag fick ur lampan, bytte och med visst besvär fick jag tillbaka den också. Satte mig i bilen och startade den... "Vänster halvljus ur funktion", stod det igen... Va fan tänkte jag och gick ur och kikade, ja, det var ur funktion, kollade högra sidan, och där lyste halvljuset och då upptäckte jag att jag bytt fel lampa, det var alltså olika lampor för hel och halvljus... Och då förstod jag också att det skulle bli lite jävligare, så jag kollade i boken igen vad som skulle bort. "Lyft ur påfyllningsröret till spolarvätskan", "lyft bort elcentralen". Det lät ju enkelt, men det var det inte. Jag fick inte bort påfyllningsröret ens med milt våld och elcentralen vågar jag mig inte riktigt på... Mycket våld vågar jag mig inte heller på, så jag blir väl tvungen att ringa verkstaden imorgon...


Ska det vara på det där viset? Jävla moderna bilar, man kan inte ens byta en lampa själv... Och vad får man betala för det..? På min förra bil som är några år äldre än den här men av samma märke gick det bra att byta lampor själv, men inte nu, jag tror jag får nåt fel, eller mer fel...

Av Peter - 1 juli 2008 14:06

Så var höstens kryssning bokad och klar. Det är skönt att vara ute i tid. Rock at Sea - Svenska Höjdare går av stapeln den sjunde november, och vi är som vanligt med. Stefan Sundström, Eldkvarn, Fläsket Brinner, MA Numminen, Staffan Hellstrand, bland annat är bokade. Anders F Rönnblom är prelimenärbokad och jag hoppas han blir med. Sen väntar jag på Dag Vag som varit överlägsna dom två senaste resorna och ett önskeband, Perssons Pack, som jag vill ska vara med, men så blir det väl inte... Men kul är det i vilket fall som helst, den där resan borde alla åka på.

Ovido - Quiz & Flashcards