Alla inlägg den 21 juli 2008

Av Peter - 21 juli 2008 19:24

Det blev en tur till Ostindienfararen Götheborg idag, en lyckad tur. Oskar tyckte det var så roligt så han ville inte gå av båten, och lika kul var det att åka buss från och till parkeringen så han tyckte vi skulle ta en runda till med bussen, men vi gjorde inte det... Fartyget var mäktigt, det luktade tjära på långt håll och minnet tog mig tillbaka till glada sommardagar i Trångbo, där nere vid sjön låg det en eka som luktade tjära, och om jag inte minns helt fel så brukade min farfar Oskar tjära den där ekan lite då och då... När vi gick därifrån så frågade jag Oskar om han ville ha en t-shirt med skeppet på, men han ville hellre ha en studsboll med en pirat på, och såpbubblor, och det fick han såklart..


När vi kom till parkeringen så kom polisen samtidigt, dom hade med sig en burk med vatten i som en utmattad hund drack upp. Någon hade lämnat honom där bak i bilen medans dom själva var och kikade på skeppet i värmen. Idioter!! Som tur var hade dom inte låst bilen så det var bara att öppna bakluckan för dom som kallade på hjälp... 

Av Peter - 21 juli 2008 08:35

Sex veckor kvar på semestern, en avverkad. Det känns bara bara bra så här långt, det har varit en lugn vecka. Det enda man inte kan göra är att sova så länge man vill... Fast igår sov vi till halv nio i alla fall, Oskar har sina dagar han med då han kan sova ett tag på morgonen, men ofta är det inte. -Är det morgon nu? frågade han kvart i sju i morse, det är alltid runt sjutiden man får släpa sig upp. -Ja, det är morgon nu, sa jag, fast vi kan sova ett tag till kanske..? -Nej, vi ska gå upp... Inga planer har vi idag heller, kanske åker vi in till Gävle och kikar på ostindienfararen som ligger i hamnen där, det är sista chansen att se den där i Gävle idag, ikväll seglar den vidare.

Ovido - Quiz & Flashcards